Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 липня

Субота, 23 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 липня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 23 липня:

Про те, що на Світязі з'явилися відпочивальники:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 липня 

У суботу, 23 липня, на пляжах озера Світязь відносно людно. Напливу відпочивальників, як то було у довоєнні роки немає, втім, все ж чимало людей у вихідний день вирішили відпочити на березі озера.

На фото з камер спостереження можна бачити, як люди плавають та засмагають. Чимало жінок відпочивають з дітьми.

Бази відпочинку не всі відновили свою роботу. До прикладу, база «Маєток Чумаки» та «Срібниця» не працюють. А ось представник «Дерев'яного будинку» пан Ігор розповів, що цими вихідними нарешті з'явилися відпочивальники. 

«Нарешті на цьому тижні приїхали відпочивальники. Дуже мало, але все ж їдуть. Однак, це лише десять відсотків від тієї кількості, яка була минулого року», – розповів пан Ігор. 

Про те, що у Луцьку на вулиці Конякіна триває самовільне будівництво:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 липня 

У Луцьку на вулиці Конякіна, 27-А самовільно розпочали будівництво для встановлення торгівельного павільйону.

Про це йдеться у відповіді відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради на звернення депутата Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрія Лучика.

Як вбачається із документа, для перевірки звернення на місце виїхала комісія з питань виявлення та запобігання незаконного будівництва, яка встановила, що на вулиці Конякіна 27-А у Луцьку здійснюється будівництво торгівельного павільйону.

«Відділом ДАБК Луцької міської ради на вказані роботи дозвільні документи не реєструвались, що свідчить про їх незаконність (самочинне будівництво)», – йдеться у дописі.

Департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради за вказаною адресою 5 травня 2022 надав містобудівні умови та обмеження на проєктування об'єкта будівництва: «Нове будівництво торговельного павільйону зі знесенням існуючого торговельного павільйону на вул. Конякіна, 27а у м. Луцьку Волинської області.

Тож комісія рекомендувала припинити виконання робіт на вказаному об'єкті до отримання дозвільних документів, передбачених чинним законодавством.

Про те, що на війні з окупантами загинув нововолинець Вадим Семенюк:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 липня 

«У неділю, 24 липня, нашого Захисника привезуть у рідне місто. Зустрічаємо на в’їзді в Нововолинськ об 11:30. Тіло буде доставлене в Свято-Михайлівським собор на 15-му мікрорайоні. Там відразу відбудеться прощання та чин погребіння», – йдется в повідомленні Нововолинського міського голлови Бориса Карпука.

Про те, що у Луцьку вперше висадили справжній міський город:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 липня 

15 грядок у дерев'яних боксах розмістили на території ЛНТУ. Сюди принесли ґрунт, облаштували компостери. Десятки людей прийшли посеред спекотного дня посадити щось зелене у нових міських грядках. 

«Багато чого можна вирощувати природно, без застосування хімії чи якоїсь зайвої роботи. Мені прийшла ідея спробувати облаштувати щось таке в місті, аби і інші про це дізналися. Це об'єднує людей. Крім того, тут вирощується локальна їжа, без хімікатів. Також це приклад циркулярної економіки, адже всю зібрану органіку ми перероблятимемо на нову ґрунтосуміш для наших рослин», – розповіла лучаенка Катерина. 

Про те, що на Волині та Рівненщині посилять поліцейський контроль:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 липня 

Голова Національної поліції України Ігор Клименко, який провів координаційні наради у Рівному та Луцьку, зазначив, що це важливі регіони, яким потрібно приділити особливу увагу з багатьох причин.

«В ці області приїхало чимало внутрішньо переміщених осіб. Тож, відповідно, поліцейська присутність також має бути посилена. Збільшуємо кількість нарядів та мобільних груп реагування, щоб швидше та якісніше відпрацьовувати заяви громадян та отриману оперативну інформацію. Звісно, працюємо на профілактику, використовуючи й можливості перевірки на блокпостах. Це потрібно для виявлення ймовірних диверсантів чи інших кримінальних елементів, а також дозволить запобігти ввезенню в області зброї або інших заборонених предметів і речовин», – зазначив він.

Голова Нацполіції додав, що під прискіпливою увагою райони, які межують із Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів