Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 серпня

Понеділок, 15 серпня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 серпня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 15 серпня:

Про те, що випускник із Луцька склав мультипредметний тест на 600 балів

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 серпня 

Випускник луцького ліцею № 21 Олександр Загребельний отримав максимальні 600 балів під час національного мультипредметного тестування, яке цьогоріч запровадили замість зовнішнього незалежного оцінювання.

На розв'язання 60 завдань з історії, української мови та математики витратив приблизно 25 хвилин, хоча було відведено дві години, однак витратив ще 20 хвилин часу на те, аби перевірити правильність обраних відповідей.

«В мене серце почалося битися сильніше, ніж зазвичай, я був дуже радий. Коли натискав кнопку "завершити тестування", то був абсолютно впевнений, що всі відповіді там правильні. Перевіряв, чи в мене всі відповіді збереглись, чи не перемішалися», – зазначив хлопець.

Про те, що на Волині прикордонники й тероборона влаштували спільні навчання

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 серпня 

Днями прикордонники Волинського загону, які виконують завдання у складі Сил оборони країни, разом із бійцями 100-ї Окремої бригади територіальної оборони Волині тренувались з тактичної медицини.

Відпрацьовували захисники алгоритм TCCC (Tactical Combat Casualty Care) – сучасної системи надання допомоги пораненому в умовах бойових дій. 

На імітованому полі бою санітарні інструктори та фельдшери залучених підрозділів відпрацьовували елементи розшуку й виносу поранених бійців, надання першої медичної допомоги. Тренувалися зупиняти кровотечу, забезпечувати прохідність дихальних шляхів, закривати відкриті рани та  надавати допомогу особі з гіпотермією.

Після відпрацювання елементів у військово-польових умовах вчилися евакуйовувати поранених до медичної установи, де лікарі однієї з центральних районних лікарень приймали військових та проводили інтенсивну терапію тяжкопораненим.

Про те, що у Луцьку під колесами маршрутки загинув 21-річний мотоцикліст

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 серпня 

ДТП трапилась у суботу, 13 серпня, близько 14:00, на вулиці Героїв УПА в Луцьку.

Попередньо відомо, керманич мотоцикла Geon не вибрав безпечної швидкості під час негоди та допустив зіткнення з легковиком автомобілем Volkswagen, який їхав попереду. Після зіткнення мотоцикліст впав на зустрічну смугу руху і потрапив під колеса маршрутного таксі, яке рухалось у протилежний бік.

Мотоцикліст загинув на місці події, його особу встановили – це 21-річний лучанин.

Про те, що у центрі Луцька чотири дні не буде гарячої води

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 серпня 

Подача теплоносія для потреб послуги з постачання гарячої води від котельні на вул. Вавілова, 6, буде припинено на чотири дні.

У зв'язку із зупинкою котельні від ранку 17 серпня подача гарячої води буде припинено:

  • від центральних теплових пунктів:
    • на вул. Вавілова, 6, 5б,
    • просп. Волі, 22,
    • вул. Світла, 3а,
    • вул. Дубнівська, 12в,
    • вул. Кременецька, 24д,
    • Київський Майдан, 6а,
  • на індивідуальні теплові пункти:
    • на просп. Волі, 55, 66а,
    • вул. Задворецька, 15,
    • Київський Майдан, 9,
    • вул. Шопена, 7.

Про те, що юні лучанки допомагають формувати пакунки для українців

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 серпня 

У школярів літні канікули, та коли у твоїй країні триває повномасштабна війна, відпочинок – не на часі.

17-річна Настя попередні роки зазвичай проводила літо у селі: прогулянки з друзями та відпочинок на озері. Нині замість цих розваг вона разом зі своїми подругами волонтерить у штабі «Свідомих»

Тут чимало роботи. Сотні коробок, в які потрібно поскладати необхідні товари.

Юні волонтери долучилися до формування «сімейних пакунків», які «Свідомі» згодом розвозять у постраждалі від війни регіони. До слова, діти волонтерять за згодою батьків.

Діти формують пакунки самостійно: тут їжа, макаронні вироби, консерви, печиво, олія, борошно, засоби гігієни та інші речі.

Волонтерка та депутатка Луцької міської ради Алла Надточій розповідає: підтримка та громадянська позиція дітей є надважливою.

«Ми формуємо сімейні пакунки. Ми обговорюємо з дівчатами, що ми саме туди кладемо. Для чого ми це робимо. Звичайно залучити вже було легше. Це наші знайомі, це діти наших колег. І це досить приємно», – каже депутатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів