Поділитись:

Держава закупила достатньо препарату для захисту в разі аварії на Запорізькій АЕС, – Ляшко

П'ятниця, 26 серпня 2022, 23:19
Держава закупила достатньо препарату для захисту в разі аварії на Запорізькій АЕС, – Ляшко

Держава закупила в необхідній кількості препарати для захисту щитовидної залози у разі аварії на Запорізькій атомній станції.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, – повідомляє Українська правда.

«Держава закупила в достатній кількості препарати, які дозволять нам захистити щитовидну залозу, щоб радіаційний йод не мав негативного впливу, і вони будуть видані тоді, коли потрібно. Всі заклади охорони здоров'я в потенційній зоні впливу забезпечені цим препаратом», – зазначив Віктор Ляшко.

З його слів, на обласних складах є велика кількість препарату для того, щоб вчасно його доставити туди, куди буде потрібно, якщо станеться аварія, залежно від того, куди пошириться радіоактивний пил.

«Ми до цього готові, за це переживати не потрібно, скуповувати йодовмісні препарати також не потрібно», – зауважив міністр.

Віктор Ляшко підкреслив, що МОЗ закупив препарат саме в тому дозуванні, в якому рекомендують вчені. З його слів, на першому етапі для захисту буде достатньо однієї пігулки.

«Це все є, зроблено. Але наразі, якщо воно не роздається людям, то виключно з тієї причини, що нема потреби вживати цей препарат, або щоб люди з переляку не випили його з профілактичною метою. Бо ліки – це не цукерки, їх треба вживати тоді, коли потрібно і коли призначає лікар», – наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів