Поділитись:

Після зйомок кліпу Жадана та Соловій церкву у Львові «відмолювали від осквернення»

Субота, 28 жовтня 2023, 08:42
Після зйомок кліпу Жадана та Соловій церкву у Львові «відмолювали від осквернення»

Андріївську церкву Української греко-католицької церкви, де нещодавно знімали кліп дуету письменника та музиканта Сергія Жадана і співачки Христини Соловій, після фільмування «відмолювали від осквернення».

Про це повідомив священнослужитель УГКЦ Юстин Бойко в етері «Говорить Великий Львів», – інформує Громадське. 

Він наголосив, що під час знімання кліпу церква «була осквернена», тому що «вони (ймовірно, Сергій Жадан і Христина Соловій) поверталися спиною до престолу», та ще й «у відвертому одязі».

«Оскільки церква була осквернена, бо цей вчинок прирівнюється до осквернення, … ми вночі молилися від осквернення церкви. Був проведений спеціальний чин», – зазначив Юстин Бойко.

Нагадаємо: 20 жовтня на YouTube опублікували кліп співачки Христини Соловій з гуртом «Жадан і Собаки», який зняли у церкві святого Андрія Первозванного у Львові. 

Музиканти зазначили, що композиція «Серце» – це «маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад; це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість».

А втім, Греко-католицька парафія святого Андрія отців Василіян у Львові була незадоволена кліпом. У дописі у Facebook відеороботу звинувачують у пропагуванні «антихристиянських цінностей». 

У парафії зазначили, що відео порушує суть і сценарій кліпу, про який заздалегідь повідомляли автори. Тож до музикантів звернулися з проханням видалити кліп.

Музикант Сергій Жадан прокоментував звинувачення щодо кліпу так: 

«Ми хотіли зняти в церкві музикантів, які виконують пісню. Саме це ми і зняли. Інших домовленостей у нас не було».

Згодом повідомили, що керівництво Андріївської церкви УГКЦ у Львові звільнять через зйомки в храмі кліпу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
31 березня 2024