Поділитись:

У Луцьку під багатоповерхівкою – «озеро», яке руйнує квартири (відео)

Вівторок, 27 лютого 2024, 11:32
У Луцьку під багатоповерхівкою – «озеро», яке руйнує квартири (відео)

У Луцьку затопило підвали багатоповерхівки. Така ситуація трапилась на вулиці Корольова, 11. Люди – обурені. Кажуть, вода у підвалах стоїть вже майже місяць, і пройти там – неможливо.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» побували на місці та дізнались, чому так сталось.

Пані Надія Повшук проживає у цьому будинку вже майже 20 років. Каже, все життя дбала, аби багатоповерхівка, в якій вона мешкає, була охайна та приваблива. Не забували дбати й про підвальне приміщення. Втім, усі старання, на жаль, виявились марними. Адже вже понад місяць під будинком стоїть вода.

«Знаєте, був такий потоп. Водоканальні ями були повні, з верхом, вся ця вода пішла в підвали по тій і по цій стороні. Приїхали, покачали, я теж взяла чоботи, ми туди ходили і разом. Я, п'ять рятувальників – ми разом черпали ту воду. Вода не відкачалася, бо каналізаційна система забилась», – розповідає Надія.

Надія ПовшукНадія Повшук

Старалися, відкачували, але води у підвалі досі повно. Надія Повшук каже, що води тут було ще більше. По сирій від вологи стіні можна легко помітити, яким був її рівень.

Жінка бідкається, бо ж вода зіпсувала усі речі та майно, яке мешканці будинку тут зберігали. Ба більше, підвал знаходиться одразу під квартирою пані Надії й від систематичного підтоплення постраждала її квартира.

«Я живу на першому поверсі, у мене підлога, добре, що я постелила там коврик, але її вже чути цвіллю. Отаке в нас життя... Скільки я роблю порядок, скільки я воюю-воюю, але вже немає здоров'я. Мені 67 років і я не маю того здоров'я...», – бідкається Надія.

Через постійні проблеми з підтопленням підвалу у людей просто увірвався терпець. Мешканка будинку Лідія каже, що вже місяць, як вода не відступає і люди ходили по коліна у воді.

ЛідіяЛідія

Не менш шокує і те, що затоплює тут далеко не один підвал. В сусідньому – води не так багато, вочевидь, надзвичайникам вдалось її відкачати. Але сирість люди відчувають не лише у підвалі, а й у своїх помешканнях.

«Перший поверх, будь ласка, сирість на стінах та грибок на шпалерах – усе воно віддає. Треба на перших поверхах облаштовувати якусь спеціальну вентиляцію, бо будинок старий», – розповідає Анастасія.

АнастасіяАнастасія

Про цю проблему повідомили усі необхідні служби. Голова ОСББ Сергій Сироватка каже, що підвали затоплюються через рівень грунтових вод.

«Це рівень грунтових вод піднявся, так що підтоплює трохи. Проблема почалася, це рівень грунтових вод у нас в Луцьку піднявся, проблема була і до мене, як я став головою, десь років 9 назад. А тут піднявся в районі двох тижнів», – зазначає голова.

Сергій Сироватка додає, що про все оперативно повідомив надзвичайників. Тож ті вже кілька разів приїжджали, аби відкачати воду з підвалів. Проте грунтові води – це не єдина проблема людей.

«Водоканал так само. Їх каналізаційно-насосна станція чос від часу зупиняється, колодязі повні, каналізація не герметична і воно назад вертається. Люди ллють і воно йде назад. З водоканалом через 1580, гаряча лінія міської ради, ведемо мову, то вже кожен день перевіряємо, щоб не затоплювало…вода іде і якщо її нема, то всі колодязі стоять повні», – каже Сироватка.

Отож, поки ситуація незмінна – проблему ніби й намагаються вирішити, проте вода продовжує затоплювати підвал і у буквальному сенсі руйнувати квартири. Тим часом людям уривається терпець. Мешканці будинку наголошують – зупинятися не збираються, адже іншої домівки у них немає, то ж будуть і далі оббивати пороги, поки їх не почують і врешті-решт не розв'яжуть проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07
12 квітня 2024