Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня

П'ятниця, 29 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 29 березня. 

На Запоріжжі загинув молодший сержант Антон Кравченко з Луцька

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня 

Підтвердили загибель під Роботиним Запорізької області 35-річного молодшого сержанта Антона Кравченка з Луцька.

Лучанин Кравченко Антон Володимирович, 5 січня 1988 року народження, був призваний на військову службу на посаду заступника командира бойової машини - навідника-оператора у складі механізованого батальйону.

Молодший сержант Антон Кравченко загинув 26 липня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України поблизу села Роботине Запорізької області.

Про те, що у Луцькому районі пенсіонер накрав електрики на 430 тисяч гривень

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня 

Жителя Луцького району, 69-річного пенсіонера, звинувачують у крадіжки електроенергії на понад 430 тисяч гривень.

За даними слідства, чоловік у лютому 2022 року, самовільно під'єднав до лічильника електроенергії у приміщенні господарського товариства у Ковелі, що дозволяє здійснити «позаоблікове споживання електроенергії споживачем».

Таким чином, зазначили в прокуратурі, до березня 2024 року він завдав ПрАТ «Волиньобленерго» майнової шкоди на суму понад 430 тисяч гривень.

Зазначають, що у ході досудового розслідування підозрюваний, який визнає свою винуватість у скоєному, повністю відшкодував завдану його незаконними діями шкоду.

Про те, що неповнолітню лучанку, яка пішла з гуртожитку і зникла, знайшли

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня 

Поліцейські встановили місце перебування дівчини, яку розшукували з 26 березня. Загрози її життю та здоров'ю немає.

Нагадаємо: в Луцьку розшукували зниклу Шмаль Анжеліку Володимирівну, 18 липня 2008 року народження. Дівчина 26 березня 2024 року близько 16 години пішла з гуртожитку у невідомому напрямку та назад не повернулася. 

Про те, де у Луцьку кавував Сергій Притула

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня 

Відомого волонтера і шоумена Сергія Притулу помітили в одному з луцьких закладів.

Так, працівники кав'ярні Idealist, що на проспекті Волі, у соцмережах поширили фото колективу разом з Притулою.

Не знає прізвищ працівників? У Луцьку – черговий суд за позовом директорки стоматполіклініки

У Луцьку відбувся черговий суд у справі про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди. Позивачка – нинішня директорка Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки Любов Яковчук. Як відомо, пані Любов вирішила влаштувати судові розбірки із ІА «Конкурент», бо ж, мовляв, в одному із матеріалів назвали її ставленицею мера Луцька Ігоря Поліщука. На думку одіозної очільниці луцької стоматполіклініки, це неабияк шкодить її честі та діловій репутації. Ба більше, Любов Яковчук настільки зачепило, що її вважають людиною мера, що вона навіть просить виплатити їй компенсацію за моральну шкоду.

На чергове судове засідання у цій справі прибули усі представники конфлікту, зокрема й представник Любові Яковчук Тарас Манькут. Спочатку Тарас Манькут вирішив подати клопотання про долучення до матеріалів справи ще однієї публікації із сайту «Конкурент» в якому йшлося про минуле судове засідання у цій справі. Його не задовольнили.

Про те, що лучанин підхопив хворобу, якої на Волині не було вже майже 20 років

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня 

На Волині зареєстровано випадок захворювання на бруцельоз, хворобу в області не реєстрували майже 20 років. Відомо, що захворів 60-річний лучанин. Через болі в суглобах, підвищення температури тіла, головний біль, запаморочення він звернувся до медиків – в організмі було виявлено збудник бруцельозу.

Наразі хворий отримує відповідне лікування. Зазначають, що чоловік систематично купував на ринку в незнайомих людей м’ясо, молоко та молочні продукти. Вживав їх без термічної обробки. 

Про те, що луцька влада на чолі з Поліщуком «ставить палки у колеса» активістам

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 березня 

У Луцьку пропонували зменшити кількість голосів під місцевими ініціативами, аби ті швидше могли потрапити на розгляд у міську раду. Проте більшість депутатів на чолі з керманичем міста Ігорем Поліщуком виступала всіляко проти й рішення в результаті провалили.

Про це йшлося під час чергового засідання сесії міськради у середу, 27 березня.

Депутатка ради від фракції Європейська солідарність Алла Доманська запропонувала зменшити кількість необхідних підписів під місцевою ініціативою з 50 до 25. Мовляв, це дозволить збільшити кількість пропозицій від мешканців громади, а людям з маленьких сіл чи селищ буде простіше впроваджувати такі ініціативи.

Проте від колег чула лише заперечення. Так депутатка Юлія Дацюк зазначила, що взагалі від жителів громади йдуть пропозиції, які не варті уваги. Зменшення ж кількості необхідних підписів з 50 до 25 тільки збільшить кількість «не вартих уваги» пропозицій.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Вночі російські нелюди били по багатьох областях України.

Зокрема, У ніч проти 29 березня російські війська вдарили по енергоструктурі України. Пошкоджено теплові і гідроелектростанції в центральному і західному регіонах України.

Зокрема на Дніпропетровщині пошкоджені кілька енергетичних об'єктів – у Дніпровському,  Криворізькому та Кам'янському районах. На одному з них постраждав чоловік. У Кам'янському, де ворог  потрощив дачний кооператив, ще п'ятеро поранених. Серед них –  5-річна дівчинка.  Зруйновані та пошкоджені будинки. 

В ніч на 29 березня Львівщину атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу «кинджал», усі 11 безпілотників воїни ПвК «Захід» знищили! Ракети, на жаль, збити не вдалося.

Уламки ворожої зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині. На щастя, обійшлося без загиблих та травмованих.

Також відомо, що вдень 29 березня знову ж таки на Дніпропетровщині у Мирівській громаді ворожий дрон-камікадзе поцілив в автівку. Загинув 39-річний чоловік. Ще один, 43 років, поранений. 

  • Сирський про мобілізацію 500 тисяч людей: кількість була суттєво зменшена

Необхідність у мобілізації 500 тисяч людей для ротацій підрозділів на фронті переглянули. Як  заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю Укрінформу, ця кількість була суттєво зменшена.

Сирський зазначив, що підрозділи, які перебувають на фронті, потребують відпочинку. Тому у Силах оборони в рамках аудиту переглядають чисельність певних військових частин, які не беруть участі у бойових діях. Це дало змогу цитуємо «вивільнити тисячі військовослужбовців і спрямувати їх до бойових частин».

  • В Україну повернули тіла 121 полеглого воїна

Україна повернула 121 тіло загиблих українських військовослужбовців. Про це повідомили в Координаційному штабі  з питань поводження з військовополоненими. Вдалося репатріювати 12 тіл оборонців, які воювали на Луганському напрямку, 107 полеглих воїнів з Донецького напрямку та двох захисників із Запорізького напрямку. Після ідентифікації тіла загиблих Героїв передадуть родинам для поховання.

  • Житомирські підприємці постачали в Росію граніт для надгробків військовим

Налагодили постачання граніту з України до РФ: Служба безпеки України затримала двох підприємців із Житомирщини. Більшу частину цього матеріалу використовували для виготовлення пам'ятників ліквідованим на війні російським воякам.

За даними правоохоронців, основними покупцями були російські компанії, якими володіють члени партії «Єдіная Росія». До організації такої схеми причетний місцевий підприємець, чоловік залучив двох спільників із Житомирщини. Вони підшукували підприємства, які видобувають граніт, купляли його та переправляли до Європи, а звідти до РФ. Саме цих двох спільників із Житомирщини і вдалося затримати.

Їм загрожує до 12 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів