Поділитись:

Поліція розбиратиметься з муніципалами Луцька

Четвер, 01 березня 2018, 13:40
Поліція розбиратиметься з муніципалами Луцька

Правоохоронні органи попросять дати правову оцінку діями працівників департаменту муніципальної варти Луцької міської ради. Про це 1 березня заявив депутат Павло Данильчук. Водночас очільниця департаменту Юлія Сиротинська запевняє, що її працівники закону не порушували. Крім того також подані заяви від муніципалів.

"Це не є правоохоронний орган, вони не мають права по закону України здійснювати будь-яку громадську охорону, взагалі силу застосовувати. Вони згідно із законом України так самий орган міської ради, які і будь-який інший, просто наділений іншими функціями", - зазначив депутат Павло Данильчук.

На запитання "Конкурента" про те, чи на думку Юлії Сиротинської її працівники перевищили свої повноваження, чиновник відповіла:

"Які? В тому, що наші працівники стояли в залі засідань для громадського порядку і не дали, наприклад, вчинити якихсь протиправних дій стосовно головуючого на сесії? Працівники департаменту муніципальної варти силових методів жодних не застосовували. Працівники департаменту муніципальної варти – можна передивитися усі відео, де чітко видно, – навіть нікого не притискали. Є чітке відео, де видно, що громадські активісти та люди, які були у залі, шарпанина з трьома нашими інспекторами, де їх (інспекторів, - К.) просто вдаряли. У мене інспектор, наприклад, має сьогодні пошкодження на обличчі. А як залучили наших працівників? Виключно для охорони громадського порядку. Тому що в той момент, коли відбувалися речі, чомусь правоохоронці ніхто не забезпечував біля президії порядку. Зважаючи на те, що у першій половині дня головуючому були кинуті документи в обличчя, щонайменше з етичних міркувань цього не можна було допускати", - зазначила Юлія Сиротинська. Вона додала, що "з усіма заявами" вони звернулися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 28 лютого відбулася сесія міської ради, яка увінчалася активним протестом зі сторони низки депутатів щодо кількох земельних рішень. Сесія затягнулася до ночі і врешті депутатська більшість вирішила надати "Житловому кварталу" земельну ділянку на вул. Рівненській, 119 на умовах оренди строком на 10 років. Також було прийняте ще одне рішення щодо "Житлового кварталу": затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Вороніхіна, 37 площею 0,3668 га, для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення. Ці рішення оскаржуватимуть у суді.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024