Поділитись:

«Це плювок», - нардеп про призначення Терещука губернатором Київщини (відео)

Четвер, 22 листопада 2018, 18:26
«Це плювок», - нардеп про призначення Терещука губернатором Київщини (відео)

Народний депутат Ігор Гузь під час брифінгу пригадав, як на нього в часи Майдану відкрили «надумані» кримінальні справи.

Відео з брифінгу нардеп поділився на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що нещодавно відбулося відзначення початку Майдану, 5 років Революції Гідності. Потому Гузь звернув увагу на ситуацію, яка корелюється з революційним підтекстом Майдану.

«Нещодавно Петро Порошенко своїм указом призначив головою Київської державної адміністрації генерала міліції Олександра Терещука. Ну, ніби ця людина попрацювала за останні 5 років заступником голови Одеської обласної адміністрації, перед тим очолював Київську поліцію (це вже після Майдану). Ніби що тут такого... Є маленький нюанс, ця людина під час Революції на Волині очолювала обласну міліцію, ця людина очолювала фактично репресії проти учасників Майдану і була таким собі бульдозером, який поміж СБУ, прокуратури і міліції боролася з активістами в різний спосіб», – розповів Ігор Гузь.

Також додав, що з ініціативи Терещука були відкриті кримінальні справи на декількох активістів Майдану, у тому числі і на самого Гузя.

«Три кримінальні справи ця людина відкривала під час Майдану з допомогою зокрема прокуратури, слідчі міліції її готували. Разом мені особисто «світило» 8 років. І протягом майже місяця я перебував за гратами з браслетом стеження. Мова не про мене. Це ж були і мої колеги, які також були вдома тому, що суд прийняв таке рішення на пропозицію прокуратури, міліції за надуманими справами «Штурм адміністративних приміщень», за перевернутий портрет Віктора Януковича, ряд інших моментів –  зневага до діючого президента тодішнього», - пояснив нардеп.

Зі слів обранця народу, Олександр Терещук був присутній на відзначенні початку Революції Гідності, вклонявся бійцям Небесної Сотні, які загинули на Майдані, однак раніше він посилав «Беркут» на Майдан та ховав у приміщенні обласної міліції Волинської області екс-губернатора-регіонала Башкаленка.

«Для мене особисто і багатьох людей, які на Волині були на Майдані це плювок. Тому що сприйняти адекватно таке кадрове рішення Петра Олексійовича не можливо», – заявив Ігор Гузь.

Та пообіцяв тримати на контролі кожен крок Олександра Терещука на посаді голови Київської обласної адміністрації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Екс-начальника волинської міліції призначили губернатором Київщини

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 листопада 2022
20:45
05 січня 2022
05 березня 2019
11 грудня 2018
09:06
25 листопада 2018
20:00
20 листопада 2018
17 листопада 2018
11:15
23 вересня 2018
14 серпня 2017
17 грудня 2015