Поділитись:

На Волині розкрили теракт, вчинений ватажком спецбатальйону «ДНР»

Вівторок, 09 квітня 2019, 17:30
На Волині розкрили теракт, вчинений ватажком спецбатальйону «ДНР»

фото ілюстративне

Керівнику батальйону спеціального призначення терористичної організації «ДНР» оголосили про підозру у вчиненні терористичних актів, що призвели до загибелі українських військовослужбовців.

Проце повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Волинські правоохоронці розкрили терористичний акт, вчинений у перший рік військового протистояння в районі проведення антитерористичної операції
на території Донецької області.

13 вересня 2014 року бойові підрозділи терористичної організації «ДНР» силами близько 300 чоловік під керуванням бойовика з позивним «Душман» в супроводі двох танків та трьох БМП, з метою захоплення територій, порушення громадської безпеки, залякування населення та впливу на прийняття рішень органами державної влади України, вчинили озброєний напад на один із блокпостів Збройних сил України на території Донецької області.

У ході бойового зіткнення вони убили трьох та поранили одинадцятьох військовослужбовців, а також знищили майно військової частини, у тому числі дві одиниці техніки, вартістю близько 300 тис. грн.

Двох українських солдатів бойовики полонили. На тепер цих військовослужбовців, які не раз зазнали ворожих тортур та знущань, із полону звільнили.

Наразі зібрано достатньо доказів вчинення «Душманом» терористичних актів та незаконного викрадення і позбавлення волі людей (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 258, ч.2 ст. 146 КК України).

У подальшому бойовика буде оголошено в розшук, а також отримано дозвіл на його затримання та розпочато щодо нього спеціальне (заочне) досудове розслідування, а надалі – й спеціальний судовий розгляд. За вчинені ним злочини Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин воював за "ДНР": зрадника оголосили в розшук

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
23 березня 2024
02 листопада 2023
22 липня 2023
06 липня 2023
04 липня 2023
03 липня 2023
01 липня 2023
22 червня 2023