Поділитись:

Забагато гачків і «косинки»: на Волині викрили рибалок-порушників

Четвер, 23 січня 2020, 13:47

На Волині викрили порушників, які ловили рибу дев’ятьма «косинками».

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

21-22 січня 2020 року державні інспектори Волинського рибпатруля здійснили рибоохоронний рейд на водойми Луцького району Волинської області.

21 січня поблизу с. Коршів Луцького району двоє громадян ловили рибу за допомогою дев’яти заборонених сітних знарядь кустарного виробництва – «косинок». 

На осіб оформили два адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучили.

Також під час рибоохоронної роботи виявили чотири порушення правил рибальства, зокрема перевищення кількості гачків на одного рибалку. По кожному випадку склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст.85 КУпАП.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства - прохання повідомляти за вказаним номером.

Довідково:

Любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство, – не більше десяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів