Поділитись:

По той бік маски: як виглядають обличчя медиків з Уханю, які працюють без відпочинку

Середа, 26 лютого 2020, 04:10
По той бік маски: як виглядають обличчя медиків з Уханю, які працюють без відпочинку

В Ухані триває боротьба з підступним коронавірусом, який забрав чимало життів. Медики Піднебесної працюють в містах цілодобово. Їм приходиться дуже важко, адже від професіоналізму лікарів буде залежати самопочуття поки що здорових людей і життя тих, хто вже захворів. Самі ескулапи при цьому ризикують нітрохи не менше за інших, адже змушені перебувати в епіцентрі епідемії.

У Daily Mail поділилися фотографіями лікарів з Уханю, які закінчили робочу зміну.

Щоб не заразитися, лікарям доводиться практично постійно носити захисні костюми, окуляри і маски. В результаті на їхніх обличчях залишаються ось такі сліди від "обмундирування", а після змін, які нескінченно йдуть одна за одною, ці сліди перетворюються в синці і садна.

Часу на перерви практично немає і лікарі короткі хвилини відпочинку проводять прямо на робочих місцях, використовуючи в якості ліжків офісні стільці, підлогу, столи і т.д.

У лікарів занадто мало часу на відпочинок, не кажучи вже про можливість нормально поїсти або сходити в туалет. Тим більше, що одягання-роздягання захисних костюмів – процес не простий. Деякі навіть використовують підгузники для дорослих, щоб заощадити час.

Багатьом дівчатам довелося обрізати довге волосся, бо коротка стрижка забезпечує краще прилягання шапочок і масок. Експерти також вважають, що стрижка знижує ризик зараження коронавірусом. До того ж з перевантаженим графіком у медперсоналу немає часу на регулярне миття голови.

Медсестра Шань Ся взагалі поголила голову, при цьому підбадьорювала саму себе: «Я і так хотіла змінити зачіску ... Не так, звичайно – але нічого, відросте!».

Ще одна проблема – громіздкі захисні костюми роблять людину абсолютно невпізнаваною. Але і тут знайшли простий вихід – китайські медики прямо на костюмах пишуть імена лікарів, щоб полегшити їх ідентифікацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів