Поділитись:

Як та скільки часу можна зберігати приготовлені страви, – поради експерта

Середа, 01 січня 2020, 20:47
Як та скільки часу можна зберігати приготовлені страви, – поради експерта

Навіть відкрита банка ікри або маринованих шампіньйонів незабаром можуть стати отрутою. 

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич.

Для кожного виду продукту існує свій оптимальний спосіб зберігання. До того ж, варто пам'ятати, що орієнтуватися потрібно на терміни придатності, які вказані на упаковці або банці можна тільки до тих пір, поки ви її не відкрили.

«Будь-які рибні або м'ясні потрібно перекладати в чисту скляну тару. А ось з горошком і кукурудзою навпаки – зберігайте прямо в заводській баночці (на них наносять антибактеріальне покриття), але не більше півтора дня. Всі тортики і десерти з кремом обов'язково зберігайте в холодильнику, бажано на середній поличці. Втім,  холодильнику потрібно зберігати і все інше, якщо звичайно, не хочете зустріти перші дні нового року з болями в шлунку» – говорить експерт.

Недопите вино або шампанське можна зберігати до тижня (якщо ви, звичайно, не пили з горла), якщо щільно закрити пробкою і поставити на дверцята холодильника.

Фрукти і овочі фахівець рекомендує довго не зберігати і намагатися з'їсти весь запас в перші дні нового року. Огірки можна зберігати на підвіконні або в піддоні холодильника, а томати – найкраще на столі, так як холоді вони втрачають текстуру і стають «ватними».
При цьому експерт нагадала, що порізані овочі не варто зберігати навіть ніч, так як на їхніх зрізах швидко розмножуються бактерії, не кажучи вже про те, що хоча б кілька годин таке блюдо стояло в теплому приміщенні на столі, неприкритим.

«Краще спочатку наріжте на стіл кілька огірків і помідорів, і в міру необхідності просто дорізайте свіже. Те ж стосується і фруктів », – зазначила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів